2012. július 30., hétfő

BONSAI KERT RÉSZLETEK

Az érd i    Marczika Bonsai Studio bonsai kertészetébe is elérkezet a monszun jellegű időjárás. Hívhatnánk mon-sun - nak is, mivel az esőzéseket rendre erős napsütések váltják és fordítva...
Aki tavasszal megfelelő vízáteresztő képességű közegbe ültette át bonsai fáit, annak nincs miért aggódni ilyenkor sem, ami a pangó vizet illeti.
Bonsai kertünk pillanatnyi hangulatából szeretnénk most megosztani veletek néhány képet. :)














































2012. július 26., csütörtök

BONSAI SECURITY



Hamarabb kellett volna. Eddig még mindig le voltunk maradva a rigók, cinkék, verebek ténykedései mögött. Csak mentünk utánuk. Szedtük össze a szétdobált abrakast és biogoldot, pótoltuk a kikapart akadamát és kanumát, a szétdobált tápanyag tartó kosarakat újra felhelyeztük, a leszedett moházást újra raktuk, a sphagnum moházást újra... stb, stb. Nem régiben olyan felfordulást, rendetlenséget csináltak a rigók a bonsaiok közt, hogy kénytelenek voltunk már tenni is valamit.




Megrendeltünk néhány baglyot, hogy a bonsai gyűjtemény őrzése és védése el legyen látva végre. Hamar meg is érkezett a futár, hozta a csomagot:
















 Reméljük be fognak válni ezek a baglyok... :)

2012. július 24., kedd

ACER BUERGERIANUM SHOHIN BONSAI

Hangulat közvetítő bonsai képek az érd i   Marczika Bonsai Stúdióból...

















VIRÁGZÓ ORCHIDEA, DE KÉK???



Az érdi Marczika Bonsai Studio növényházának virágzó Orchideáiról már számos felvételt tettünk közzé ezen a blogon. Az igazat megvallva, virágzó Orchideáink olykor - olykor minket is meglepnek. Igen, tudjuk, hogy a kék színben virágzó orchideák sok esetben festettek, tudjuk azt is, hogy sokszor inkább a lila Orchideákat keresik kékként. Bizonyára sokaknak nem új dolog, hogy valóban kék Orchideák is vannak, mint például ez a Vanda hibrid. Ez a kis termetű és apró virágú növény valószínűleg új kedvencünké fog válni...





















2012. július 17., kedd

JUNIPERUS BONSAI CSIPKEDÉS ÉS ÚJRAALAKÍTÁS

Egy Juniperus bonsai szerepelt stúdiumként bonsai studiónkban. Indokolt "visszafinomítás" és a bonsai törzs újra kidolgozás jelentette ez esetben a bonsai restyling - ot. A folyamatról és a végeredményről láthattok most néhány képet.

































2012. július 16., hétfő

VIRÁGZÓ ORCHIDEA NÖVÉNYHÁZUNKBAN - MASDEVALLIA MACHU PICCHU

Az érd i   Marczika Bonsai Studió növényházának Orchideái közt számos Masdevallia található. A Masdevalliák közül a kedvencünk ez a Masdevallia machu picchu, mert mindig az a kedvenc Masdevalliánk, amelyik éppen virágzik... ;-)





2012. július 3., kedd

BONSAI FOTÓ? IGEN. BONSAI FOTÓ EGY BONSAI KIÁLLÍTÁSRÓL



A Marczika kertészet bonsai stúdiója, a Marczika Bonsai Studió, Cseh országban járt Jihlavában. Bonsai kiállítást néztünk, láttunk, sőt mi is kiállítottunk. Egy Kengai - Bunjin stílusú Juniperus chinensist vittünk. Kísérő növényként egy Acer palmatum 'Kashima' shohint és egy shitakusa kompozíciót mellékeltünk.



Fotó: Willy Evenepoel