2013. augusztus 9., péntek

Bonsai lekvárt minden spájzba!, avagy gasztro bonsai blog ?!





Bonsai lekvár recept


Hozzávalók:

- 20 cm malus bonsai
- 15 dkg malus bonsai termés
- 30 g befőző cukor
- befőttes üveg (jó lesz a bébiételes is, sőt...)
- fahéj (nem bonsaiból...)
- szegfűszeg
- elszántság
- türelem



Elkészítési idő:
2 - 3 órától... ügyesség és elszántság szerint...

Elkészítés módja:

Vegyük a leszüretelt bonsai almákat és forrázzuk le bonsai vízzel.
A bonsai vízzel leforrázott almákat hámozzuk meg.
A meghámozott bonsai almákat bonsai késsel vágjuk darabokra, majd vágjuk ki belőlük a bonsai csutkákat, bonsai magokat.
A megpucolt és feldarabolt bonsai alma darabokat mossuk meg egy bonsai tálban, majd reszeljük le egyenként.
Ettől a ponttól kezdve, a bonsai lekvár elkészítésének módja, megegyezik a jólismert lekvárkészítési módokkal. Miután elkészült a lekvár és a dunsztból is kilehet venni, ízlés szerint (bonsai)tálaljuk és fogyaszthatjuk.

Fontos!

Ha sikeresen elkészítettük a lekvárt, sőt ízletesre is sikerült, forduljunk orvoshoz, beszélgessünk vele, nem vagyunk-e notorius bonsai mániákusok!

;)