Orchidea érdekességek

 Fekete orchidea - az élő legenda?


A fekete orchideák különleges egzotikumai a ritka és gyűjtött orchideáknak. Kérdés persze, hogy van-e egyáltalán szó szerint fekete orchidea. Találkozott-e már valaki olyan orchidea mellé betűzött jeltáblával - amire latin névként az lett volna írva, hogy Phalaenopsis nigra, Phalaenopsis black, vagy Phalaenopsis schwarz, vagy Phalaenopsis zwart, vagy...?
Bizonyosan nagyon kéne keresni az ilyesmit és bizonyosan el kellene kezdeni kételkedni ezen nevek hitelességében, ha ilyesmivel találkoznánk.
Orchidea kedvelőként, ennek ellenére a "fekete" orchideákért könnyű rajongani. Lehet is és érthető is a lelkesedés ebben az irányban. A fekete orchideák esetében nem ritka a különféle módszerekkel festett virágú növény.


Vannak természetesen olyanok is, melyek nem festett fekete orchideák, de színben ezek az orchideák is többnyire igen messze állnak a feketétől. A fekete szó az orchideák esetében fantázia név, vagy elnevezés, de sosem rendszertani név. Majdnem fekete orchideák viszont vannak. Többnyire hibridekről beszélhetünk, melyek élvezeti értékéből cseppet sem von le az a tény, hogy nem teljesen vagy egyáltalán nem feketék színben.Phalaenopsis 'Elegant Deborah'
Phalaenopsis 'Elegant Deborah'


Néhány ún. majdnem fekete orchidea neve:

Maxillaria schunkeana
Phalaenopsis 'Black Butterfly'
Phalaenopsis 'Black Jack'
Phalaenopsis 'Elegant Deborah'
Phalaenopsis Ever Spring Prince 'Black Eagle'
Phalaenopsis Ever Spring Prince 'Black'
Phalaenopsis 'Gram'


A KÉPRE KATTINTVA EGY ORCHIDEA VIDEÓT
ÉRHETSZ EL!

http://vimeo.com/87392770
Ez a szemre kedves, apró termetű különleges orchidea csoda nem csak talányosan pici bulbájával érdemli ki figyelmünket. Icipici és különösen finom megjelenésű virága a legmegkapóbb. Könnyen szerethető jelenség ez a mini orchidea, mely nem hiányozhat egyetlen gyűjteményből sem!
Egyetlen kérdés merül fel vele kapcsolatban:

Mi lehet a növény neve???

Ha tudod a választ, írd meg nekünk az info@orchideacsodak.hu e-mail címre 2014.január 31.-ig és nyerhetsz egy három darabos botanikai orchidea mixet!
A helyes megfejtők közül február 3.-án sorsoljuk ki a nyertest.

Segítségül mellékeltünk néhány fotót!
Kellemes időtöltést hozzá! ;)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése