2015. október 30., péntek

Orchidea kiállítás a Vajdahunyadvárban

MASDEVALLIA AZ INKÁK KINCSE címmel nyílik orchidea kiállítás a Vajdahunyadvárban. A kiállítás 2015. november 6-8.-ig tekinthető meg. Bővebb infókat itt találsz.


2015. október 22., csütörtök

Néhány őszi bonsai fotó a kertből

Megunhatatlan az őszi bonsai lombok hangulata. Számos lomblevelű növény több árnyalaton is átmegy ősszel, mire lehullajtja levélzetét. Ilyenkor érdemes a színekben tobzódó kertben gyönyörködni és lehetőség szerint időt tölteni amennyit csak lehet! :)

Chaenomeles bonsai

Acer bonsai

Parotia bonsai

Callicarpa bonsai

Chaenomeles bonsai

Acer bonsai

Cotinus bonsai

Crataegus bonsai

Malus bonsai

Acer bonsai

Ginkgo bonsai


Ginkgo bonsai

2015. október 19., hétfő

Han kengai boróka bonsai

 

Nyár után az ősz közepében már javában kell gondolkodni a teleltetésre való felkészülésben. Aki vigyázni szeretne bonsai fáira télen is, az sokat tud tenni ilyenkor, különösen a boróka bonsaiokért. A kártevők téli búvóhely keresésének egyik kedvelt célpontja a borókák kérgein található rések illetve maga a kéreg alatti hely. Itt védve vannak a külvilág viszontagságaitól, közel vannak a lombozathoz  és enyhébb napokon elő is tudnak jönni azt szívogatni. Így nincs más hátra, meg kell tizedeljük búvóhelyeiket, de nem kell nagy dologra gondolni - sőt kellemes bonsai igazgatással megoldhatjuk a problémát. Egyszerűen kiszedegetjük a lombkoronából a szárazabb részeket és letisztogatjuk a kérget bonsai törzstisztító kefével és vízzel. A simára pucolt tiszta kéregben már nem tudnak elbújni a kártevők és a lombkorona is mutatósabb lesz. Aki biztosra szeretne menni, a tél beállta előtt még permetezhet is.