2012. február 1., szerda

BONSAI SZERSZÁMOK ÉS BONSAI ALAKÍTÁSI ESZKÖZÖK








Bonsai. > Bonsai vásárlás. > Bonsai tartás és bonsai öntözés. > Bonsai növekedés. > Bonsai metszése. > Bonsai metszése? > Hogyan kell bonsait metszeni? > Mivel kell bonsait metszeni?

A fentiekben tőmondatokban leírt folyamat bizonyára sokaknak ismerős. A bonsai vásárlása után következik a bonsai gondozása, később a bonsai alakítása. A bonsai alakítása rendkívül kellemes és kedves időtöltés lehet abban az esetben, ha rendelkezünk azokkal a célszerszámokkal, bonsai szerszámokkal, melyekkel könnyedén és kifogástalanul hajthatjuk végre a szükséges bonsai alakítási munkálatokat. Természetesen nem csak az az egyetlen cél, hogy megkönnyítsük saját munkánkat. Ez csak egyszerű praktikai szempont. A bonsai fejlődésének és további alakulásának, a bonsai sebeinek gyors és szép begyógyulása érdekében szintén érdemes a rendeltetés szerű és megfelelően megválasztott bonsai szerszám használata.





A bonsai alakítási munkálatok minősége múlik a megfelelő bonsai szerszám használatán. A munkálatok minősége alatt értjük pl. a pontos vágást, melyet jó minőségű bonsai szerszámokkal tudunk elérni. A pontos vágás egy szépen gyógyuló sebet eredményez. A szépen gyógyuló seb pedig kifejezett cél, hiszen a bonsai törzsén és ágain kerülendő a hegek és sérülések különféle beavatkozások nyomai. Kerülendőek, hiszen a hegek, csúnya forradások, hasadások és csonkok nagy mértékben csökkentik a bonsai élvezeti értékét és a bonsai valós értékét egyaránt. Az egyetlen lehetőség  a bonsait alakító ember számára a precizitásra, a kiváló bonsai szerszám használata. A precizitás viszont az egyetlen lehetőség, az egyetlen út mely hozzásegít a bonsai gondozóját a teljes értékű látványbeli élvezethez. 

Nem csak gyakorlott bonsait tartóknak érdemes kiváló szerszámokat használni. Kifejezetten ajánlatos kezdőknek is a bonsai szerszámok használata. Ennek egyszerű oka van, a legtöbb sebet a fák elkezdésénél ejtjük a bonsai előanyagokon és bonsai fákon. Az első sebek gyógyulásának milyensége pedig meghatárotó a bonsai jövőjét illetően.

A bonsai szerszámokról és használatukról, funkciójukról szóló cikkünk IDE kattintva elolvasható.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése