2013. február 21., csütörtök

Bonsai tél, bonsai tavasz, kezdődhet a kiteleltetés?

BONSAI TAVASZ LIVE!


Még nincs egészen itt az ideje, de lassan érdemes készülődni a bonsaiok kiteleltetésére és a tavaszi bonsai munkálatokra. Ha a bonsaiok pihenő időszakáról van szó, többnyire csak a teleltetésre való felkészülésről és magáról a teleltetésről esik szó, pedig érdemes némi figyelmet szentelni a kiteleltetésnek is.

Lehet kérdés a kiteleltetéssel kapcsolatban? 
Kinek-kinek más-más mértékben, de biztosan lehetnek megválaszolatlan kérdései. Ezekre a kérdésekre érdemes keresni a válaszokat, mert abból mindig születik valami érdekes.


A tavasz előlege...

A tavasz előlege a rügyek indulásával és a korai virágzású bonsaiokkal kezdődik. Ezek után rövid szünetet követően, nincs is időnk észrevenni és eljön az igazi tavasz. A bonsaiosoknak a tavasz egy igazán aktív és eseménydús időszak. A bonsai átültetések, bonsai alakítások, virágba boruló bonsaiok, bonsai kiállítások és találkozók idénye ez. Újra felélednek a bonsaikertek, fémesen csattognak a bonsai szerszámok és egy újabb nyár készül eljönni, mellyel egy évet tovább nemesbedik minden bonsai fánkkal eltöltött percünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése